Στέγαση

Η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας παρέχει τη δυνατότητα διαμονής των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου. Διαθέτει 650 κλίνες σε τρία κτίρια, και συνολικά 280 κοιτώνες. Υπάρχει κεντρική θέρμανση και παροχή ζεστού νερού από ηλεκτρικούς λέβητες.

Όλα τα δωμάτια έχουν ανακαινισθεί και επιπλωθεί με νέα έπιπλα και μπορούν να φιλοξενήσουν 2 έως 3 φοιτητές. Δεν διατίθενται ιδιωτικά δωμάτια. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης ψυγείου και μικρών οικοσκευών, καθώς και εγκατάσταση για Internet και καλωδιακή τηλεόραση.

Το κόστος ενοικίασης είναι 80€ το μήνα και περιλαμβάνει το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση και το Internet.

Στους κοιτώνες απαγορεύεται το κάπνισμα, η χρήση αλκοόλ, η αποθήκευση εκρηκτικής ή εύφλεκτης ύλης και πυρομαχικών. Σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης, ο μαθητής στερείται του δικαιώματος χρήσης κοιτώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πανεπιστημίου.

Τέλος, απαγορεύεται η επίσκεψη ατόμων εκτός του Πανεπιστημίου, καθώς και η διαμονή σε ξένα δωμάτια μετά τις 22:00.

Το γραφείο μας είναι το μόνο γραφείο στην Ελλάδα που έχει δυνατότητα να εξασφαλίζει δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου για τους υποψήφιους φοιτητές. Η διαμονή στην εστία γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Όταν ο φοιτητής κάνει την αίτηση για την εγγραφή του, ενημερώνεται την ίδια στιγμή για το εάν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη και καταβάλλοντας 80€ προκαταβολή, που αντιστοιχεί σε εγγύηση, κλείνει τη θέση του.

Ωστόσο σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας κλινών στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής των φοιτητών σε πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα κοντά στο Πανεπιστήμιο. Το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό και μεριμνά το γραφείο μας για την εύρεση των διαμερισμάτων αυτών.

 

Σίτιση

Η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας διαθέτει δύο (2) εστιατόρια, όπου στο ένα σιτίζονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και στο άλλο οι αξιωματικοί. Η χωρητικότητα του κάθε εστιατορίου είναι 120 -150 άτομα. Στο εστιατόριο των αξιωματικών υπάρχει μια ξεχωριστή αίθουσα κατάλληλη για διάφορες εκδηλώσεις, χωρητικότητας περίπου 30-40 ατόμων.

Η παροχή της σίτισης εξασφαλίζεται καθημερινά από catering, παρέχοντας ποικιλία από πιάτα, σαλάτες, επιδόρπια και soft drinks σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, τόσο για μεσημεριανό, όσο και βραδινό.

Στο χώρο του Πανεπιστημίου υπάρχει επίσης κυλικείο στο οποίο οι φοιτητές μπορούν να σερβιριστούν το πρωινό τους, το δεκατιανό ή ό,τι άλλο επιθυμούν.